Ελλαδα

Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Με άγριες διαθέσεις η «Υπατία» (εικόνες, video)

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Κ. Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πυκνό χιόνι πέφτει στη θεσσαλονίκη, ενώ έως αργά το μεσημέρι θα διατηρηθεί η χιονόπτωση, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, τόνισε ότι επιχειρούν 100 μηχανήματα και επισήμανε ότι όλα τα οδικά δίκτυα στη Θεσσαλονίκη είναι καθαρά και δεν χρειάζονται αλυσίδες.

© INTIME NEWS /ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ

© INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

© INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

"Στα ορεινά τμήματα της Περιφέρειας οπωσδήποτε χρειάζονται αλυσίδες" ανέφερε και κάλεσε τους οδηγούς που κινούνται σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο να έχουν οπωσδήποτε στο αυτοκίνητό τους αλυσίδες για την περίπτωση που χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, γίνονται διαρκώς ρίψεις αλατιού και αποχιονισμοί όπου χρειάζεται. Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι νομοί Χαλκιδικής και Κιλκίς και ο δήμος Σιντικής στις Σέρρες.

© INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

© INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ήδη από τις πρωινές ώρες άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές με υψόμετρο. Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν -εξάλλου- στην Ημαθία, όπως στη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

 

Με δυσκολία πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ λόγω τις κακοκαιρίας.

 

Οι συνθήκες, κυρίως στους περιφερειακούς δρόμους καθιστούν απαγορευτική την εκτέλεση δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε Αγιονέρι, Νικόπολη, Λευκοχώρι, Περιστερά και Λιβάδι.

Με προβλήματα διεξάγεται το δρομολόγιο της γραμμής 14 καθώς δεν περνά από όλες τις οδούς της περιοχής λόγω ολισθηρότητας και παγετού.

Τέλος, η Πολιτιστική Γραμμή Νο 50,  δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια, λόγω της νέας χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας των οδών διέλευσης της γραμμής στην Άνω Πόλη.

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Κ. Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο παγετός και η χιονόπτωση καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και βάσει στοιχείων που γνωστοποιήθηκαν γύρω στις 9 το πρωί, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας και συγκεκριμένα από το 85o έως το 97o χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας - Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου και από το 21o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας- Δασκίου.

Στον νομό Κιλκίς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 12o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας- Λιβαδίων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού- Σκρα, εντός των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Κιλκίς, στους επαρχιακούς δρόμους του πρώην Δήμου Πικρολίμνης και στην επαρχιακή οδό Μικροκάμπου - Ξηροχωρίου.

Στον νομό Πέλλας, με αντιολισθητικές αλυσίδες στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας και στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας. Στον νομό Σερρών, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 18o έως το 26o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Λαϊλιά.

Στον νομό Χαλκιδικής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από Παλαιόκαστρο έως Αρναία, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδος, στη δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη και σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του Αγίου Όρους.