- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στρατός, αστυνομία, σχολεία και πρόεδρος της Δημοκρατίας κυριαρχούν στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενήργησε η Public Issue.
Η έρευνα για το 2018 με τίτλο «Πως η δεκαετία του Μνημονίου άλλαξε τις στάσεις των Ελλήνων πολιτών» καταγράφει την εμπιστοσύνη των πολιτών για τους θεσμούς.
Ήταν τηλεφωνική, έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα και διενεργήθηκε το διάστημα 6-16/11/2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία κυρίαρχος θεσμός στη λίστα είναι ο Στρατός με το ποσοστό των ερωτηθέντων που τον εμπιστεύονται να ανέρχεται στο 89%. Ακολουθεί η αστυνομία με 72% ενώ στην τρίτη θέση έρχονται στα σχολεία μες 66%.
Ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (62%),ο λαός (62%), τα πανεπιστήμια (60%), ενώ ακολουθούν η Εκκλησία και το ραδιόφωνο.
Στην τελευταία θέση σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση της Public Issue για το 2018 βρίσκονται τα κόμματα, με ποσοστό μόλις 12% ενώ μία θέση πιο πάνω είναι οι ΜΚΟ με 13%, η τηλεόραση με 22%, οι εφημερίδες με 24%, οι τράπεζες με 28% και η Βουλή με 30%.
Σε ό,τι αφορά τις μεταβολές στην στάση των πολιτών για τα έτη 2015-2018, οι μεγαλύτερες σημειώνονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον ΣΕΒ, που αύξησαν την εμπιστοσύνη τους κατά 7%, στον ΣΕΒ ενώ ακολουθεί η τηλεόραση με 6% και η Δικαιοσύνη με 5%.
Αρνητικό πρόσημο για τις ΜΚΟ, που μοιάζουν οι μεγάλοι χαμένοι της λίστας, καθώς η πτώση που καταγράφουν αγγίζει το 43%. Τα πανεπιστήμια 13%, τα κοινωνικά κινήματα 8% και τα σχολεία 5%.