Κόντρα Υπουργείου Εργασίας-ΑΔΕΔΥ για τις νέες συντάξεις
Διευκρινίσεις μετά τις αναφορές για μειώσεις έως 40% σε νέους 200.000 συνταξιούχους


Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ σχετικά με το ασφαλιστικό, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει ότι το παράδειγμα που παρατίθεται, περιλαμβάνει λανθασμένες διαφορές, καθώς συγκρίνει ποσό σύνταξης που εκδόθηκε με βάση τον ν. 4387/16, με ένα υποθετικό ποσό που θα καταβαλλόταν, χωρίς τις περικοπές που επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2010-14.
Το Υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη τη βασική αρχή για ισότητα μεταξύ των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων. «Γι' αυτόν τον λόγο, όσες συντάξεις εκδόθηκαν με βάση τον ν. 4387/16 και έχουν διαφορές, συγκλίνουν σταδιακά στο ίδιο ύψος με τις παλαιές συντάξεις. Παράλληλα, από την 1/1/2019, συνολικά 620.000 συντάξεις θα αυξηθούν σταδιακά, ώστε να προσεγγίσουν τις υψηλότερες συντάξεις που ήδη καταβάλλονται με τις διατάξεις του ν. 4387/16» διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας.
«Έχοντας αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των απωλειών που υπέστησαν οι συνταξιούχοι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» προστίθεται
Τι υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ
Οι διευκρινίσεις του υπουργείου έρχονται μία ημέρα μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τα οποία 200.000 νέοι συνταξιούχοι υπέστησαν μειώσεις στις συντάξεις έως και 40% με το νόμο Κατρούγκαλου. Οι ενδεικτικές συνταξιοδοτικές αποφάσεις που έφερε στο φως η ΑΔΕΔΥ αφορούν σε πολίτες που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13 Μαΐου 2016.
Όπως κατήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη , πανηγυρίζοντας για την αναστολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων, για το 2019 ενώ την ίδια ώρα με το νόμο - σφαγείο (Ν. 4387/2016) κόβονται οι συντάξεις των νέων».
Για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες «η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δημοσιοποιεί την υπ’ αριθμ. 9397/1-12-17 απόφαση του ΕΦΚΑ για την απονομή σύνταξης σε ασφαλισμένο με 40 χρόνια υπηρεσίας, ο οποίος έχει μηνιαία μείωση στην κύρια σύνταξη του κατά 464,97 ευρώ τον μήνα. Συγκεκριμένα, η σύνταξη, αν υπολογιζόταν με τον Ν. 3863/2010 θα ήταν 1.574,02 ευρώ. Με τον νόμο Κατρούγκαλου, όμως, διαμορφώνεται στα 1019,05 ευρώ. Μείωση, δηλαδή, 464,97 ευρώ τον μήνα».
Στο ίδιο κείμενο η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υποστηρίζει ότι «έχει τοποθετηθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στον νόμο - σφαγείο του Κατρούγκαλου που πετσοκόβει όλες τις συντάξεις, εκμηδενίζει τις συντάξεις χηρείας και κατεδαφίζει πλήρως το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο νόμος αυτός δεν παίρνει καμία βελτίωση. Πρέπει άμεσα να καταργηθεί, μαζί με όλους τους αντι-ασφαλιστικούς νόμους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορείτε να τον ξεχωρίσετε από το ψάρι λινγκ
Εμβρόντητοι έμειναν οι σεισμολόγοι και οι επιστήμονες
Το άνοιγμα στην κοινωνία 2020-2025
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας
Το φαινόμενο φαίνεται να οφείλεται πιθανότατα σε φυσικά αίτια
Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον Κορυδαλλό
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη
Η μητέρα έδειξε ως δολοφόνο την κόρη - «Μου κατέστρεψε τη ζωή», λέει η 23χρονη
Θα μείνουμε στο βολικό για πολλούς σήμερα και θα αγνοήσουμε την παρακμή και τη συρρίκνωσή μας που με μαθηματική βεβαιότητα έρχεται αύριο;
Με ευαισθησία και ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η LAMDA Development προχώρησε άμεσα σε δράσεις αποκατάστασης και ασφάλειας της Πεντέλης.
«Ηθοποιός με πήρε τηλέφωνο και ούρλιαζε. Μου είπε "ντροπή σου που έχεις φίλο τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον στηρίζεις"»
Έκκληση από την οικογένειά του
Του έγινε τρεις φορές ΚΑΡΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.