Θεσσαλονίκη: 48 χρόνια κάθειρξη σε δάσκαλο για αποπλάνηση μαθητριών του
Ένοχος για δέκα περιπτώσεις αποπλάνησης


Σε συνολική ποινή κάθειρξης 48 ετών καταδικάστηκε δάσκαλος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για αποπλάνηση μαθητριών του. Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε το Νοέμβριο του 2015 σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, η ετυμηγορία του οποίου ήταν ομόφωνη.
Ο 54χρονος εκπαιδευτικός κρίθηκε ένοχος για δέκα περιπτώσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών, πράξεις που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έλαβαν χώρα στη βιβλιοθήκη του Σχολείου. Όπως στην πρωτοβάθμια δίκη, έτσι και τώρα, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Έτυχε όμως επιεικέστερης αντιμετώπισης ως προς το ύψος της τελικής ποινής, αφού πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 60 ετών.
Ο ίδιος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου και απευθυνόμενος προς τους δικαστές είπε: «είμαι αθώος, κάνατε λάθος». Νωρίτερα, στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «σκευωρία εις βάρος του», ενώ χαρακτήρισε τις καταγγελίες «προϊόν παιδικής φαντασίας».
Στο πλευρό του βρέθηκαν οικείοι του, φίλοι και πρώην συνάδελφοί του, οι οποίοι αποδοκίμασαν τόσο το δικαστήριο όσο και διευθυντικά στελέχη του σχολείου που κατέθεσαν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.
Ο 54χρονος επιστρέφει στις φυλακές για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του, από την οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με μήκος 260 μέτρα, έχει στη δύναμή του 22 αεροπλάνα Rafale, αναγνωριστικά και διασωστικά σκάφη
Πώς θα λειτουργήσουν τα mall
Η πρόγνωση του Meteo και της ΕΜΥ
Τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει τους 26 βαθμούς
«Όλη η δεκαετία του 2000 είναι δεκαετία δική του», επισήμανε
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η ανάρτηση Γεωργιάδη: «Προστατέψτε τα παιδιά σας»
Το σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να σταματήσει για έλεγχο το σκάφος που φέρεται να αποβίβασε νωρίτερα μετανάστες
«Το έκανε ο πατέρας μου σ΄ εμένα, το κάνω εγώ στο παιδί μου»
Μέτρα στα λιμάνια για τη διευκόλυνση των εκδρομέων - Οι συμβουλές της Τροχαίας
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Αν και πια τραγουδιούνται σε ελάχιστες περιοχές, παλιότερα ήταν ένα από τα πιο ζωντανά έθιμα
Όλες οι εξελίξεις από το μεγάλο γεγονός της πολιτικής και της οικονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.