- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Απάντηση στα όσα δήλωσε στην αλβανική τηλεόραση κλήθηκε να δώσει στα ελληνικά αυτή τη φορά ο Ελληνοαλβανός ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου.
Ο κ. Βασιλείου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τηλεφωνικά επαναλαμβάνοντας ότι κατά την άποψή του η οποία έχει σχηματιστεί από τα όσα έχει διαβάσει στον αλβανικό Τύπο, οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας λειτούργησαν ορθώς στην περίπτωση του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.
«Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου εάν ένας πολίτης κουβαλάει ένα καλάσνικοφ χωρίς να προκληθεί, είναι χρέος της αστυνομίας να τον παρεμποδίσει, να τον συλλάβει. Είναι χρέος της αστυνομίας να σταματήσει αυτή τη δράση. Όσον αφορά γιατί τον σκότωσαν(σ.σ. τον Κωνσταντίνο Κατσίφα) ξέρω ότι έγινε έκκληση να παραδώσει τα όπλα του και να παραδοθεί. Η έκκληση αυτή απαντήθηκε με πυρά και οι άνθρωποι απάντησαν με πυρά» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σε επόμενο σημείο της τηλεφωνικής του παρέμβασης διευκρίνισε ότι «δεν θα μπορούσα να δώσω συγχαρητήρια (σ.σ. στην αλβανική αστυνομία) για την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής».
Επίσης, ισχυρίστηκε ότι κατά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η αλβανική αστυνομία «και δεν έπεσε στην παγίδα να επέμβει, καθώς υπάρχουν άνθρωποι (σ.σ. στη μειονότητα) που θέλουν την αποσταθεροποίηση». Ειδικά για το «μπράβο» στις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας ο ηθοποιός που έχει Αλβανό πατέρα, είπε ότι «όπως είδατε στα πλάνα αναφέρομαι στη λειτουργία κατ' αρχήν για την επέτειο του ΟΧΙ όπου δεν έγινε καμία εχθροπραξία ούτε κατέβηκε κάποια σημαία. Στην κηδεία προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του εκλιπόντος από ό,τι έχω διαβάσει στον Τύπο»
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί «με τις εχθροπραξίες και με τους ανθρώπους που θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς με μια κοινή ιστορία, με τους ορθόδοξους και την ελληνική μειονότητα που στα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας Χότζα ήταν άνθρωποι που έχτισαν μια γέφυρα φιλίας με κόπο και πόνο ανάμεσα στους δύο λαούς. Κατάγομαι από τη Δρόπολη και ξέρω πως άνθρωποι θύματα μιας παραπλάνησης παραποιούν τα λόγια μου. Εγώ εξήγησα και είπα ότι τους Έλληνες δεν τους εκπροσωπούν τα στοιχεία που θέλουν να γκρεμίσουν αυτή τη γέφυρα. Για πρώτη φορά οι ηγέτες Ελλάδας Αλβανίας πάνε να έχουν ένα σταθερό κλίμα. Επειδή κουβαλάω και τους δύο πολιτισμούς μέσα μου, η δήλωση έχει να κάνει με την παρεμπόδιση αποσταθεροποιητικών στοιχείων».
Σημείωσε, δε, ότι «ο ελληνικός λαός έχει φιλοξενήσει 1 εκατομμύριο Αλβανούς που τους έδωσε μια ευκαιρία να φτιάξουν τη ζωή τους».
Απευθυνόμενος, ακόμα, σε όσους τον απειλούν, όπως είπε, με ψεύτικα προφίλ τον ίδιο και τους γονείς του, είπε ότι «αυτές οι δύο χώρες έχουν υποφέρει πολύ από ακραία στοιχεία, να υπάρξει ένα κλίμα αδελφοσύνης. Δεν ωφελεί από καμία πλευρά των συνόρων καμία αποσταθεροποιήση. Είναι οι δύο αρχαιότεροι λαοί που ζουν στα Βαλκάνια».