Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Μετωπική νταλίκας με βαν - Ένας νεκρός, 20 τραυματίες (εικόνες, video)

Μεταξύ των τραυματιών τουλάχιστον 5 ανήλικα παιδιά - Συνελήφθη ο οδηγός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 20 άτομα, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 5 ανήλικα τραυματίστηκαν, όταν νταλίκα συγκρούστηκε μεταωπικά με βαν, που μετέφερε πρόσφυγες, στην Εγνατία Οδό στον κόμβο των Βρασνών.

Την είδηση για τον έναν νεκρό μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο επικαλούμενο πηγές του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι τραυματίες ανέρχονται σε 20.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Α.V  3 αγόρια και 2 κορίτσια διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου, ενώ αριθμός ενηλίκων διακομίζεται στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας «Γεώργιος Γεννηματάς» και «ΑΧΕΠΑ».

Στο σημείο υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες, οι οποίοι δέχονται αυτή την ώρα τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 20.

Στο σημείο βρίσκονται 12 ασθενοφόρα και δύο κινητές μονάδες.

Tο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 20:30. Το ΕΚΑΒ κάνει έκκληση στους πολίτες να καλούν το 166, τις επόμενες ώρες, μόνο για τα επείγοντα συμβάντα.

Όπως αναφέρει το thesstival.gr το πρώτο ασθενοφόρο που προσέγγισε το περιστατικό παρέλαβε ένα ανήλικο αγοράκι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ το δεύτερο τέσσερα ανήλικα. Όλα τους μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες οι οποίοι δέχονται αυτή την ώρα τις πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με το seleo.gr το βανάκι το καταδίωκε περιπολικό της αστυνομίας. Μπήκε από Εγνατία οδό στο αντίθετο ρεύμα της εισόδου και συγκρούστηκε με ταχύτητα με διερχόμενο φορτηγό.

O οδηγός συνελήφθη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για διακινητή μεταναστών.

Είναι ελαφρά τραυματισμένος και παρά τη σφοδρή σύγκρουση βγήκε από το όχημα που οδηγούσε.