Ελλαδα

Υπουργείο Παιδείας προς εκπαιδευτικούς για την παρέλαση του «Όχι»: Με κλήρωση οι σημαιοφόροι

Εκκλησιασμός έπειτα από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητική παρέλαση
Μαθητική παρέλαση © EUROKINISSI

Για το σχολικό έτος 2018-19, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, επειδή η 27η Οκτωβρίου είναι Σάββατο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην ίδια εγκύκλιο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το υπουργείο θυμίζει ότι η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση ορίζει πλέον τους σημαιοφόρους στα σχολεία και όχι η βαθμολογία τους. Η περσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πλήττει την αριστεία, ενώ το υπουργείο υπογραμμίζει ότι με την κληρωτίδα αποφεύγονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μαθητών και οι διενέξεις.

Επίσης, ο εκκλησιασμός στο δημοτικό θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Σύμφωνα πάντως με την εγκύκλιο,

  • Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.
  • Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο του εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.