Ελλαδα

Κεφαλονιά: Ένα πύρινο μέτωπο σε εξέλιξη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fire2342.jpg
inkefalonia.gr

Στην περιοχή όπου βρίσκεται ο οικισμός Πάστρα έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Κεφαλονιά, καθώς παραμένει ενεργό το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του inkefalonia.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απείλησε κατοικίες και σε γειτονικά χωριά, όπως το Άνω Κατελειό και το Κρεμμύδι. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση.

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μην πλησιάσει η φωτιά σε κατοικίες. Επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, 45 εθελοντές και 21 βυτιοφόρα. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις, δυσχεραίνοντας την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στο αεροδρόμιο του νησιού βρίσκονται δύο αεροπλάνα, τύπου Canadair, και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία και θα ξεκινήσουν ρίψεις νερού μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Όλες οι άλλες εστίες φωτιάς που είχαν ξεσπάσει στο νησί την Πέμπτη, έχουν τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.