Ελλαδα

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Λαχτάρησαν οι κάτοικοι στο χωριό Ζόλα (εικόνες, video)

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά - Οι φλόγες έφθασαν στα σπίτια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι του οικισμού Ζόλα στην Κεφαλονιά λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο στις 04.50 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και έφθαναν σε ένταση τα 9 μποφόρ, δυσκόλεψαν την επιχείρηση κατάσβεσης, με τις φλόγες να φθάνουν μέχρι τις αυλές των πρώτων σπιτιών και τέσσερα λεωφορεία να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους σε ενδεχόμενη εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Στην περιοχή παραμένουν 20 πυροσβέστες, με 8 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης πολύ σημαντική ήταν η συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας Παλικής, Πυλάρου και Ελείου - Πρόννων. Την ίδια στιγμή, δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ επί ποδός τέθηκε και η Πολιτική Προστασία Δήμου και Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο χωριό Βλαχάτα, στην άλλη άκρη του νησιού, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.