Ελλαδα

Πεδίο μάχης τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (εικόνες)

Δεκάδες κλήσεις στο ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών στους διαδηλωτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4545261.jpg
© MotionTeam/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Συνεχίζονται τα επεισόδια έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Διαδηλωτές του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ που κάνουν εκτεταμένη χρήση  χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης να είναι αποπνικτική.

fight-thes.jpg


Ως εκ τούτου δέχθηκε αρκετές κλήσεις το ΕΚΑΒ για συνδρομή σε περιστατικά στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Οι κλήσεις αφορούν λιποθυμικά επεισόδια, περιστατικά δύσπνοιας καθώς και κακώσεις κεφαλής.

4545351.jpg

4545271.jpg


Τα ασθενοφόρα προσπαθούν να προσεγγίσουν αυτή τη στιγμή στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, ωστόσο, λόγω των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, αυτό δεν είναι εύκολο.

4545341.jpg

4545337.jpg

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

4545459.jpg

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε και το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΑΑΣ, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές, ενώ ομάδα διαδηλωτών παραμένει κοντά στο ΑΠΘ, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.