- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την ελληνική υπηκοότητα αναμένεται να λάβουν τιμητικά οι τρεις μετανάστες ψαράδες, δύο Αιγύπτιοι και ένας Αλβανός, οι οποίοι τη μοιραία νύχτα της 23ης Ιουλίου που η πύρινη λαίλαπα σάρωνε την Ανατολική Αττική, έσωσαν δεκάδες ανθρώπους μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους.
Μετά την επισήμανση του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Μάτι (σ.σ. η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα), ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης έδωσε εντολή στην Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας για να κινηθεί σχετικά.
Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι ο κ. Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.
Τσίπρας: Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία των ψαράδων
«Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε» είχε γράψει νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Twitter, μετά τη συνάντησή του με τον Σύλλογο των ψαράδων της περιοχής.
Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να ευχαριστεί τους αλιείς, μιλά για την αυτοθυσία τους και τονίζει ότι «αυτό η Πολιτεία θα τους το αναγνωρίσει».
Εξάλλου, έπειτα από αίτημα που έθεσαν οι ψαράδες να δοθεί υπηκοότητα για τρεις αλλοδαπούς συναδέλφους τους που ζουν στην Ελλάδα περισσότερα από 22 χρόνια και με κίνδυνο της ζωής τους ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ζωές στο Μάτι, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήδη έχει δώσει σχετική εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως είπε, θα ακολουθηθούν οι σύμφωνες με το νόμο διαδικασίες για αλλοδαπούς με εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, «γιατί θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ήδη συμπολίτες μας».