Ελλαδα

Φωτιά στα Χανιά

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fire.jpg
© eurokinissi / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ΑΡΧΕΙΟ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, έξω από τις Καλύβες.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν με τους ισχυρούς ανέμους δημιουργούν προσκόμματα στις προσπάθειες των πυροσβεστών να ελέγξουν τις φλόγες.

Στη μάχη με τις φλόγες έχει ριχτεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 πυροσβέστες και 16 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πλέον δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έχουν καταφέρει να περιορίσουν την φωτιά χωρίς αυτή την ώρα να υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι μια ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του εξέφρασε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Όπως τόνισε « η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια ημέρα με δυνατούς ανέμους και σε μια περιοχή με υψηλή βλάστηση».

Όπως είπε ο ίδιος, θα ενεργοποιηθούν για το επόμενο διάστημα στην περιοχή ομάδες περιφρούρησης στο πλαίσιο του τοπικού σχεδίου πολιτικής προστασίας που έχει σχεδιαστεί.


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.