Ελλαδα

Φωτιά στο Μάτι: Έγγραφο αποκαλύπτει ότι γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρού από τις 21:30

Τι αναφέρει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την ύπαρξη νεκρού στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ήδη από τις 21:30 το βράδυ της 23ης Ιουλίου αποκαλύπτει το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρώτη ειδοποίηση από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στο Νέο Βούτζα καταγράφεται στις 21:33, σχεδόν δηλαδή δυόμιση ώρες προτού την ενημέρωση του πρωθυπουργου από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς. 

Ωστόσο στις 22:15 υπάρχει ενημέρωση για δεύτερο νεκρό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ενώ μία ώρα μετά στις 23:15 γίνεται λόγος για άλλους δυο νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα την ίδια ώρα, στις 23:15, το ΕΚΕΠΥ έχει επισήμως ενημερωθεί για τέσσερις νεκρούς και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα υπήρχε πλήρης ενημέρωση στον διοικητή και τον υποδιοικητή του ΕΚΕΠΥ.  

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι στις 23:49, ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών.