Ελλαδα

«Ελάτε στην Αστυνομία να συζητήσουμε»

Νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει διάλογο αστυνομικής φύσης με τους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4521274.jpg
© eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μια νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθιερώνεται την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, από 14.00 - 22.00 ώρας, στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μια πενταμελής επιτροπή θα είναι στη διάθεση πολιτών, για να συζητήσουν θέματα αστυνομικής φύσης.

Στόχος της υπηρεσίας είναι η δημιουργία και εμπέδωση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται με τη φυσική παρουσία και το διάλογο.

Η απόφαση για την ακρόαση των προβλημάτων των πολιτών ελήφθη από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλο προκειμένου να ισχυροποιηθεί η σχέση αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αποδοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία των συμπολιτών μας.

Η πενταμελής επιτροπή θα απαρτίζεται από τους Προϊσταμένους των Κλάδων του Αρχηγείου, υπό την άμεση εποπτεία του Αρχηγού του Σώματος. Η επιτροπή θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημά που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00 ώρας.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποβληθέντων αιτημάτων ακρόασης καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στο σύνολό τους, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά από το Επιτελικό Γραφείο του κ. Αρχηγού, προκειμένου είτε να επανακαθορίζεται ο χρόνος συνάντησης, είτε να επιλέγεται εναλλακτικός τρόπος χειρισμού του ζητήματος.

Η καινοτόμος δράση εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και ελπίζει να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας αλλά και να ενισχύσει τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα ακρόασης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, εγγράφως, μέσωηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση request.chief@ astynomia.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210-692.59.86,καθημερινά από 10.00 έως 13.00 ώρας. Κατ’ εξαίρεση, για τον τρέχοντα μήνα τα αιτήματα θα υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 21 -25 Αυγούστου τις ίδιες ώρες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.