Ελλαδα

Κινέτα, η επόμενη ημέρα στα αποκαΐδια και τις στάχτες μιας ζωής (εικόνες, video)

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και αισθάνονται ευλογημένοι μπροστά στην τραγωδία στην ανατολική Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19828116.jpg
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι κάτοικοι του οικισμού Πανοράματος και της Κινέτας επιστρέφουν στα σπίτια τους για να αντικρίσουν τι απέγιναν οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής. Αντικρίζουν μόνο αποκαΐδια και στάχτες που άφησε πίσω τους η πύρινη κόλαση που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 τη Δευτέρα στα Γεράνεια Όρη.

Οι περισσότεροι βρίσκονται σε απόγνωση, αλλά όταν μαθαίνουν τι συνέβη στην ανατολική Αττική σταυροκοπιούνται και αισθάνονται τυχεροί που βγήκαν ζωντανοί από αυτόν τον εφιάλτη.

19828115.jpg


Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 150 άνδρες, 74 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 17 άτομα πεζοπόρο, 20 υδροφόρες του δήμου, 6 οχήματα ΟΤΑ και 4 εθελοντικά.

«Η καταστροφή είναι τεράστια στην περιοχή της Κινέτας. Κάηκαν σπίτια, ένα ξενοδοχείο και πολλά αυτοκίνητα. Η ζημιά έγινε στην άνω Κινέτα, και εκεί είναι η μεγάλη καταστροφή», δήλωσε νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Μεγάρων.  

Κινέτα επόμενη ημέρα


Ο κ. Βαγγέλης Κοκολάκης πρόλαβε να αρπάξει την οικογένειά του με την οποία κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Θεοδώρους για να σωθούν. Η φωτιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του ισογείου σπιτιού: «Σωθήκαμε από θαύμα», δήλωσε στο protothema. «Προλάβαμε να πάρουμε ότι μπορούσαμε και φύγαμε αρχικά για την παραλία της Κινέτας και μετά στους Αγίους Θεόδωρους». 

Μαρτυρία Κινέτα 2


«Το σπίτι μας καταστράφηκε. Πού θα πάμε, τώρα τι θα γίνουμε» αναρωτιόταν μια κάτοικος της Κινέτας αντικρίζοντας τον καμένο σκελετό του σπιτιού της.

19828079.jpg

19828113.jpg


Η φωτιά της Κινέτας από Δορυφόρο

Δορυφορικές εικόνες από την πυρκαγιά στην Κινέτα έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία του παρατηρητηρίου «Copernicus» που εδρεύει στις Βρυξέλλες.  

 

 

 

 

Ο «Κοπέρνικος» λειτουργεί σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Εκμετάλλευση Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων (ECMWF), τις Υπηρεσίες της ΕΕ και την Mercator Océan.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.