Ελλαδα

Πανελλαδικές 2018: Οι κορυφαίοι της Θεσσαλονίκης - Πόσο έγραψαν, πού στοχεύουν (εικόνες)

Ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ma4.jpg

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Θεσσαλονίκης, που κατάφεραν να πιάσουν υψηλά μόρια. Το typosthes.gr, μίλησε με μερικούς από τους μαθητές που κατάφεραν να γράψουν υψηλές βαθμολογίες. Οι επιτυγχόντες μίλησαν για το πώς προετοιμάστηκαν, για την εμπειρία των πανελλήνιων και και τςις σχολές που στοχεύουν.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Χαραλαμπίδου (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) από το Κολλέγιο Ανατόλια, έπιασε 19.250 μόρια  και όπως δηλώνει στοχεύει στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Μιλώντας για την προσπάθειά της μας λέει ότι το διάβασμα ήταν ποιοτικό. Ήταν στοχευμένο, ουσιαστικό αλλά όχι χρονοβόρο, σημειώνει χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι για όλους τους υποψήφιους, απαραίτητο είναι να είναι αφοσιωμένοι στο στόχο τους και να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους, αναφέρει ακόμη, εκτιμώντας ότι το πιο σημαντικό είναι η σωστή κατανομή και αξιοποίηση του χρόνου τους, χωρίς πολλές υπερβολές.

ma1.jpg

Μια ανάσα από τα 19.250 μόρια και ο Αντώνης Βλαστός (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) ο οποίος συγκέντρωσε 19.249 μόρια  και στοχεύει επίσης στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Όσο για την προσπάθειά του, λέει ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν προέκυψε από διάβασμα μιας χρονιάς αλλά ουσιαστικά ήταν μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από πέρυσι, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σύστημα διαβάσματος.

Ο Χρήστος Εδρεμίτογλου  (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) συγκέντρωσε 19.074 μόρια.

Συνολικά 29 τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του Κολλεγίου Ανατόλια συγκέντρωσαν στις εξετάσεις βαθμολογία που ξεπέρασε τα 17.500 μόρια, συνεχίζοντας την παράδοση  της αριστείας και των υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων.

Υψηλά μόρια στις πανελλήνιες του 2018 πέτυχαν μαθητές και μαθήτριες και των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Ειδικότερα, οι τρεις που συγκέντρωσαν τα υψηλότερα μόρια είναι οι: Θρασύβουλος Οικονόμου που συγκέντρωσε 19.281 μόρια, Ηλίας Πυλιανίδης με 19.250 μόρια και Σοφία-Ηλέκτρα Σάρρα με 19.219 μόρια.

Ο Θρασύβουλος Οικονόμου σημείλωσε ότι η προσπάθεια για να καταφέρεις να γράψεις καλά στις πανελλαδικές είναι πολυετής. «Η χρονιά είχε τα πάνω και τα κάτω της αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα το οποίο αφού ήρθε είμαι ευχαριστημένος αρκετά γιατί ανταμείβονται οι κόποι μου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Θρασύβουλος που θα επιλέξει τη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, καθώς σκέφτεται να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και το software engineering. Όπως λέει, και τα προηγούμενα χρόνια είχε ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και τα μαθηματικά σε επίπεδο διαγωνισμών, ενώ θεωρεί ότι είναι ένα πτυχίο που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων πάνω στις θετικές επιστήμες και μπορεί να τον βοηθήσει στη μετέπειτα πορεία του.

ma2.jpg

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Πυλιανίδης προσανατολίζεται προς την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ για την πορεία μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα λέει πως ήταν δύσκολη, αλλά κατάφερε να φτάσει στη συγκεκριμένη επίδοση τόσο με προσωπική προσπάθεια, όσο και με τη βοήθεια των καθηγητών του. «Οι καθηγητές με βοήθησαν πολύ σε αυτήν την προσπάθεια. Στηρίχθηκα πολύ στην δουλειά που κάναμε στο σχολείο και όχι τόσο στα φροντιστήρια. Επειδή με είχαν προετοιμάσει κατάλληλα τα θέματα ήταν βατά στις πανελλήνιες», αναφέρει.

ma3.jpg

Αριστούχος και η Αιμιλία Τζώτζα από το λύκειο της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί. Η Αιμιλία συγκέντρωσε 19137 μόρια, όντας πρώτη στο σχολείο της, με μία πολύ σημαντική επίδοση. «Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους», δηλώνει και συνεχίζει: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά, που απαιτούσε διαρκή προσπάθεια και εγρήγορση». Στόχος της Αιμιλίας είναι η Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ, καθώς επιθυμεί να μείνει στην Ελλάδα. Οι βαθμοί της Αιμιλίας με σύνολο μορίων 19137: Νέα Ελληνικά 17,2, Φυσική 20, Βιολογία 19,9, Χημεία 19. 

ma4.jpg

Πηγή: typosthes.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.