Ελλαδα

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη – Τι κατέθεσαν ο ιατροδικαστής και η οικογένειά της

Στις 12 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένταση επικράτησε μέσα και έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τόσο κατά τη μεταφορά του 58χρονου Εμμανουήλ Σοροπίδη, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο, τον περασμένο Οκτώβριο, όσο και κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο πατέρας της εφοριακού στη θέα του φερόμενου δολοφόνου του παιδιού του ξέσπασε και προσπάθησε να του επιτεθεί. «Φέρε μου πίσω το παιδί αλήτη.» φώναξε στον Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδη την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στα δικαστήρια.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ζήτησε η διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη να γίνει σε κλίμα ηρεμίας. «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας» είπε απευθυνόμενη στους συγγενείς του θύματος, τονίζοντας: «Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία».

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε με τον πατέρα της 33χρόνης να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα.

Αμέσως μετά τη δίκη, η μητέρα της Ζέμπερη προέβη σε δηλώσεις και έκανε ορισμένες απίστευτες καταγγελίες.

«Δεν αντέχω να βλέπω τον φονιά του παιδιού μου μπροστά μου, που μου στέρησε τη ζωή του παιδιού μου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος που άπλωσε τα χέρια του πάνω σε αυτό το παιδί. Και να ζητάει τι; Δεν έχει καμία δικαιολογία. Για εμάς πρέπει να καταδικαστεί σε θανατική ποινή. Και αν δεν μαρτυρήσει θα τον κάνουμε εμείς να μαρτυρήσει».

«Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού μου; Δεν το είχε ενοχλήσει το παιδί μου. Το παιδί μου ήταν άγγελος και άγγελος και εδώ και άγγελος στον ουρανό. Αυτός γιατί να ζει; Θα δεχτώ συγγνώμη από αυτόν που τριγυρνούσε στην γειτονιά μου, παρακολουθούσε το παιδί 20 μέρες, ένα μήνα; Αν είναι δυνατόν, χωρίς να τον έχει πειράξει το παιδί μου. Ας ερχόταν να σκοτώσει εμένα, γιατί το παιδί μου; Το παιδί το έβλεπα φοβισμένο. Υπήρχαν γείτονες που τον είχαν δει. Και με αμάξι κυκλοφορούσε γύρω γύρω από το σπίτι μου με μία μαύρη BMW και στο παγκάκι στην πλατεία γυρόφερνε και στο ψιλικατζίδικο λίγα μέτρα από το σπίτι ψώνιζε μαζί με την Δώρα και στην στάση και στον φούρνο που ήταν στην στάση» δήλωσε και πρόσθεσε: 

«Είναι Σατανάς και πρέπει να είχε και άλλους (συνεργούς). Έχω δεχτεί επίθεση από το νεκροταφείο. Δεν τολμάω να πάω ούτε στο μνήμα του παιδιού μου, με ειρωνεύονται, με περιγελούν, μου έχουν φέρει δυο φορές αστυνομία και μου όρμηξε ο παπάς και με χτύπησε. Τον πείραξε ότι του είπα γιατί δεν κάλεσε ασθενοφόρο έγκαιρα, δεν βγήκε που φώναζε το παιδί μου «βοήθεια» και γιατί είχε ζητήσει από το παιδί μου να πάει για καφέ μαζί του όταν ήταν ζωντανή». 

 

Τι κατέθεσε στο δικαστήριο η οικογένεια της δολοφονημένης εφοριακού

Η μητέρα αναφέρθηκε στα χρέη «που δημιούργησε» ο πρώην σύζυγος της τα οποία μετά τον χωρισμό της μαζί του, προσπαθούσε να εξοφλήσει η Δώρα.

Η γυναίκα είπε πως θα ήθελε να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα» τον κατηγορούμενο, ενώ οργισμένη ανέφερε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως «αυτός ο αλήτης» μαχαίρωσε δεκατέσσερις φορές «για ένα κινητό και 5 ευρώ».

«Αυτός σκότωσε το παιδί μου» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο ο οποίος καθόταν στο εδώλιο σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

© eurokinissi

Ο αδελφός και η αδελφή της εφοριακού αναφέρθηκαν σε ανησυχία που είχε η 32χρονη το διάστημα πριν δολοφονηθεί, λόγω επαγγελματικών θεμάτων και επανέλαβαν πως ουσιαστικά αυτή στήριζε την οικογένεια μετά το διαζύγιο των γονιών τους.

Ο προϊστάμενος της Δώρας στην ΔΟΥ που εργαζόταν, κατέθεσε στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές και τόνισε πως: «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σίγουρα θα μου το είχε πει».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης η πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει ως προς την ύπαρξη ή μη γενετικού υλικού τρίτου, άγνωστου, προσώπου στα ευρήματα στον χώρο του εγκλήματος.

Η αστυνομικός υποστήριξε ότι τα «δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο», συμπλήρωσε πως τα υπόλοιπα μίγματα υλικού «ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα».

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο, από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν, προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του Σοροπίδη.

Στην επόμενη συνεδρίαση το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί, μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, αν θα χρειαστεί να μελετήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία dna, ο μοριακός βιολόγος, Γιώργος Φιτσιάλος.