Ελλαδα

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Πόσοι έγραψαν πάνω και κάτω από τη βάση - Πότε λήγει η προθεσμία για την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη δυνατότητα να δουν τις βαθμολογίες τους έχουν εδώ και λίγη ώρα οι 440.000 υποψήφιοι περίπου των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πατώντας ΕΔΩ οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς τους, βάζοντας τον προσωπικό κωδικό τους στη διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους, πληκτρολογώντας:

  • τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο,
  • το όνομα,
  • το πατρώνυμο και
  • το μητρώνυμο με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Εν τω μεταξύ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντική πτώση στις πλέον περιζήτητες σχολές. Στην Ιατρική Αθηνών η βάση αναμένεται να βρεθεί κάτω από τα 19.000 μόρια (σ.σ. το 2016 ήταν 19.063 μόρια και το 2017 19.143 μόρια).

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων

Μηχανογραφικό

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, από την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίιου και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.