Ελλαδα

Ο Κόλα ήταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα

Ισχυρίστηκε συγγενής των νεκρών δραπετών των φυλακών Τρικάλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45367-94659.jpg

Η κηδεία των δύο Αλβανών κακοποιών Έντισον και Φλαμούρ Λίκα, των δύο δραπετών των φυλακών Τρικάλων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τους Έλληνες αστυνομικούς στις 2 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε χθες στη γενέτειρά τους. Με αφορμή αυτό το γεγονός η αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare πήρε συνέντευξη από συγγενή των νεκρών Φλαμούρ Μουράτ και Ερμίρ Σινάν. Στη συνέντευξη, ο Αμπτουλά Σινάν, αποκαλύπτει ότι ο ανιψιός του, ο Μάριον Κόλα και κάποιοι από τους φίλους τους, βρίσκονταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα με στόχο να πάνε στο Κόσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα. «Ξέρω μόνο τρία παιδιά, τα τέσσερα άλλα παιδιά δεν τα ξέρω. Στο σπίτι μου, στο Shullaz, έχει έρθει ο Κόλα και οι υπόλοιποι, και τους έχω φιλοξενήσει ως φίλους του ανιψιού μου. Αυτοί ξεκίνησαν μαζί πριν ένα μήνα για την Ελλάδα. Θέλω να ξέρετε ότι οι κατηγορίες για τον ανιψιό μου και τους φίλους του, σχετικά με τις δυο δολοφονίες και την κλοπή χρημάτων από την τράπεζα στη Λάρισα, δεν είναι αληθινές, μιας και εκείνες τις μέρες ο ανιψιός μου με τους φίλους του ήταν εδώ», αναφέρει στην εφημερίδα ο Αμπτουλά Σινάν, προσθέτοντας ότι «καθένας μπορεί να δραπετεύσει από τη φυλακή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνος άνθρωπος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Αλβανοί δραπέτες «σφαγιάστηκαν από την ελληνική αστυνομία με 153 σφαίρες». Ο συγγενής των νεκρών δραπετών άσκησε επίσης κριτική στον τρόπο με τον οποίο αποδίδεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά είπε: «Η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετωπίζει διαφορετικά τους Αλβανούς από τους υπόλοιπους γι' αυτό και οι συγγενείς μου ήταν εξοργισμένοι με αυτήν». Ο Σινάν, όμως, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς την αλβανική ηγεσία, καθώς όπως λέει, δεν τους έχει βοηθήσει να ανακαλύψουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου των δύο δραπετών.

Στη συνέντευξη αναφέρεται επίσης το όνομα του Αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι και για τις επαφές του με τους δραπέτες. «Ο ανιψιός μου και ο Αλκέτ Ριτζάι ήταν γνώριμοι χρόνια, λόγω της παρουσίας τους στις ελληνικές φυλακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν από τη φυλακή, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Αμπτουλά Σινάν. Για το πώς χωρίστηκε η ομάδα των δραπετών και την κατάληξη των συγγενών του ο Σινάν δήλωσε πως «μάλλον υπήρχε κάποιο είδος προδοσίας μέσα στην ομάδα τους. Κάποιο σαμποτάζ πρέπει να υπήρχε».

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.