Ελλαδα

Νέα στοιχεία για την καταδίωξη Μπαρμπαρούση

Πότε ξεκίνησε, σε τι αυτοκίνητο επέβαινε ο βουλευτής και με πόσα έτρεχε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης οδηγούσε βουλευτικό όχημα, όταν δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν το βράδυ της Παρασκευής και να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή.

Το «μπλόκο» είχε στηθεί στα διόδια Μεσολογγίου. Ο κ. Μπαρμπαρούσης ανέπτυξε ελάχιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα με το βουλευτικό αυτοκίνητο εν μέσω βροχής, προκειμένου να ξεφύγει από τα περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίζεται για το συγκεκριμένο περιστατικό της καταδίωξης είναι ανεξάρτητη από τη δικογραφία για τα όσα είπε στη Βουλή. Ο ίδιος, μάλιστα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από όλους τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν σε αυτήν να καταθέσουν με λεπτομέρειες τι συνέβη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη Μπαρμπαρούση συνεχίζονται, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην περιοχή του Ξηρομέρου. Αστυνομικά μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία, με τον βουλευτή όμως να παραμένει άφαντος. Σημειώνεται ότι δεν έχει εντοπιστεί ούτε το αυτοκίνητο που οδηγούσε.