- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Νέα ερωτήματα για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη την ώρα του ξυλοδαρμού του Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του Σαββάτου δημιουργεί το γεγονός ότι στην πόλη υπήρχαν περισσότεροι από 300 αστυνομικοί, την ώρα που ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι όλη κι όλη η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στην εκδήλωση στο Λευκό Πύργο κατά την επίθεση ήταν τέσσερις αστυνομικοί, δύο ένστολοι και δύο με πολιτικά.
Ο κ. Τσαϊρίδης επισήμανε ότι σε περίπτωση προσπάθειας να γίνουν συλλήψεις των επιτιθέμενων στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η κατάσταση θα γινόταν ανεξέλεγκτη, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και των ίδιων των αστυνομικών. «Είχε ξεφύγει η κατάσταση. Δέχθηκαν και οι ίδιοι αστυνομικοί χτυπήματα» σημείωσε.
«Στην εκδήλωση στο Λευκό Πύργο για την υποστολή της σημαίας υπήρχε μεγαλύτερο πλήθος από το αναμενόμενο, και δεν υπήρχαν δυνάμεις γιατί ταυτόχρονα διεξαγόταν πορεία προς το τουρκικό προξενείο… Όταν το πλήθος άρχισε να αντιδρά στην παρουσία του κ. Μπουτάρη και η κατάσταση γινόταν ανεξέλεγκτη αυτοσκοπός της φρουράς και της ελαχίστης αστυνομικής δύναμης ήταν να απομακρυνθεί ο επίσημος» εξήγησε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων.
Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, ο σχεδιασμός προέβλεπε τη λήψη αυστηρών μέτρων γύρω από το τουρκικό προξενείο καθώς εκεί εκτιμούσαν οι επιτελείς ότι υπήρχε ο μεγαλύτερος κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωση των Ποντίων.
Την ίδια ώρα, όμως, οι επιτελείς αποφάσισαν ότι δεν συνέτρεχε λόγος για παρουσία ισχυρής δύναμης στη συγκέντρωση της αντιπροσωπείας των ποντιακών σωματείων στην οποία έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι μολονότι η επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη διήρκησε για αρκετά λεπτά και παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν πάνω από 300 αστυνομικοί επιφορτισμένοι με την επιβολή μέτρων τάξης στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων των ποντιακών σωματείων, εντούτοις δεν έγινε καμία σύλληψη ούτε επ' αυτοφώρω ούτε τα επόμενα λεπτά μετά τον ξυλοδαρμό των τραμπούκων.