Ελλαδα

Αστακός η Αθήνα για τη δεύτερη ημέρα επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετ’ εμποδίων θα είναι σήμερα οι μετακινήσεις, καθώς έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τις μετακινήσεις κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του δούκισσας της Κορνουάλης στην Αθήνα. Το βρετανικό πριγκιπικό ζεύγος βρίσκεται στην Αθήνα από χθες, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα των δύο συζύγων είναι διαφορετικό και για αυτό οι Αθηναίοι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με πολλή υπομονή.

Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου, στις 10:10 το πρωί, ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Στις 11:30 θα επισκεφτεί με τη σύζυγό του το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο. Εκεί, ο πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι. 

Αμέσως μετά, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά, για να επισκεφθεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου και ειδικότερα το θωρηκτό - καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Ξεχωριστό θα είναι το πρόγραμμα της δούκισσας της Κορνουάλης, που στις 12:30 θα επισκεφθεί την Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.