Ελλαδα

Μουσουλμάνες στη Θράκη με μαντήλα και… στρινγκ;

Τελικά από πού προέρχονται οι φωτογραφίες;

Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι αλήθεια πως νεαρές μουσουλμάνες από τη Θράκη, φωτογραφήθηκαν να κυκλοφορούν με μαντήλα και ημιδιαφανές φόρεμα, κάτω από το οποίο φαινόταν το στρινγκ εσώρουχό τους;

Πρόσφατα στο makeleio.grstifaka.grpieriki.blogspot.grwebpressunion.blogspot.gr,
pressbank.blogspot.gr κτλ και παλιότερα στο enikos.grpatrasevents.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι έχει συμβεί;

Η ιστοσελίδα makeleio.gr, βασισμένη σε μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία δεν γίνεται ο παραμικρός υπαινιγμός πως προέρχεται από Θράκη, συμπέρανε αυθαίρετα πως οι εικονιζόμενες είναι Ελληνίδες μουσουλμάνες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες εικόνες και ειδικά η πρώτη, απασχολούν την ελληνική επικαιρότητα. Το 2013, είχε προκύψει για πρώτη φορά ο ισχυρισμός από δημοσίευση στο προσωπικό ιστολόγιο του πρώην πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Ροδόπης κ. Κώστα Λιούρτα και κατόπιν απέκτησε μεγαλύτερη δημοσιότητα μέσω αναδημοσιεύσεων από μεγάλες ιστοσελίδες όπως η espressonews.gr και ο enikos.gr.

Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις, με τη πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου και νυν δημοτική σύμβουλο Κομοτηνής, να απειλεί με μηνύσεις και να υποστηρίζει πως η φωτογραφία προέρχεται από τη Γαλλία.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε πως το ιστολόγιο του κ. Λιούρτα, έχει «βεβαρυμένο» παρελθόν στη δημοσίευση fake news.

Τελικά από πού προέρχονται οι φωτογραφίες;

Η μια από αυτές, κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2012 (σε γαλλικές ιστοσελίδες) και αναδημοσιεύεται στο εξωτερικό μαζί με άλλες παρόμοιες έκτοτε, συνοδευόμενες συνήθως από επικριτικά σχόλια κατά των μουσουλμάνων.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes