- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας διαβιεί το 21,1% των Ελλήνων πολιτών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat τα οποία αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών στις χώρες - μέλη της Ευρώπαϊκής Ένωσης για το 2017.
Όπως τονίζεται στην έκθεση, τη χρονιά που πέρασε το 6,7 του πληθυσμού, δηλαδή, περίπου 33 εκατομμύρια πολίτες στην ΕΕ αντιμετώπισαν σοβαρή υλική υστέρηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε τουλάχιστον τέσσερα από τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία θεωρούνται επιθυμητά ή απαραίτητα:
- να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους
- να διατηρούν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό
- να αντιμετωπίζουν απροσδόκητα έξοδα
- να τρώνε τακτικά κρέας (ή ψάρια ή το ισοδύναμο χορτοφάγων)
- να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας μακριά από το σπίτι
- να έχουν τηλεόραση
- να έχουν πλυντήριο
- να έχουν αυτοκίνητο
- να έχουν τηλέφωνο
Σύμφωνα με την έκθεση το μεγαλύτερο ποσοστό υλικής στέρησης έχει η Βουλγαρία με 30% και ακολουθεί η Ελλάδα με 21,1%, η Ρουμανία με 19,4% και η Ουγγαρία με 14,5%. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Σουηδία (0,8% το 2016), στο Λουξεμβούργο (1,6% το 2016), στη Φινλανδία (2,0%) και στην Ολλανδία (2,6%).
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα σημείωσε βελτίωση σε σχέση με το 2016 καθώς το ποσοστό της μειώθηκε από 22,4% στο 21,1% το 2017. Από την άλλη, η Ρουμανία, αν και κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό μέσα σε ένα χρόνο έχει καταφέρει να σημειώσει βελτίωση και να το ρίξει από το 23,8% που ήταν το 2016 στο 19,4.