- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πράσινο φως με κοινοτικά χρήματα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου
Εγκρίθηκε η επένδυση ύψους 293 εκ. ευρώ
Την επένδυση ύψους 293 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου μεταξύ της Πάτρας και της πόλης του Πύργου ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου δήλωσε σχετικά: «Είμαι περήφανη που τα κεφάλαια της πολιτικής συνοχής μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το σημαντικό έργο υποδομής, βελτιώνοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και την Ηλεία. Το έργο αυτό θα προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες στην περιοχή καθώς και καλύτερες συγκοινωνιακές συνδέσεις όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και με γειτονικά κράτη-μέλη».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή. Το έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ περιλαμβάνει τις απαραίτητες συναφείς υποδομές, όπως γέφυρες και υπόγειες διαβάσεις, καθώς και έργα που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από οικιστικές ή αγροτικές ιδιοκτησίες, με 130 χλμ. νέων ή αναβαθμισμένων χωματόδρομων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
«Ακόμα νιώθω ότι είμαστε μαζί - Είναι γύρω μου και μου λέει τα δικά του»
Η ΕΥΔΑΠ εισηγείται από το 2026 διπλασιασμό παγίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.