Ελλαδα

Το «βραχιολάκι» νομοθετήθηκε και για τον Βασίλη Δημάκη

Σε απεργία πείνας ο άριστος, κρατούμενος, φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής…

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
o-prison-facebook.jpg

Πρόκειται για άριστο φοιτητή, μας διαβεβαιώνει ένας καθηγητής του Βασίλη Δημάκη, ο Παναγής Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τον έχει βαθμολογήσει με άριστα σε δύο μαθήματα – με 9 στο ένα και με 10 στο άλλο.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν μπορεί ένας άριστος φοιτητής, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστείες – αν δεν κάνω λάθος, γιατί ουδείς μας έχει ενημερώσει για τα αδικήματα για τα οποία ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί – να κάνει χρήση της κείμενης νομοθεσίας για να παρακολουθεί με «βραχιολάκι» τα μαθήματά του στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Να σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για το ίδιο αυτό σύστημα το οποίο επιτρέπει στον Κουφοντίνα να απολαμβάνει των νομίμων αδειών του, αλλά απαγορεύει, την ίδια στιγμή, την έξοδο με «βραχιολάκι» στον Δημάκη.

Ο κρατούμενος Δημάκης έκανε στις 14 Μαρτίου εκείνη την κίνηση, η οποία απειλεί να φέρει σε αδιέξοδο την ηγεσία της Δικαιοσύνης αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης: Προχώρησε σε απεργία πείνας και έχει χάσει μέχρι σήμερα το 8% του σωματικού βάρους του. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα πάει μέχρι τη δικαίωσή του, μέχρι το τέλος.

Η μεγάλη αντίφαση του κράτους, σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη του Βασίλη Δημάκη, είναι το γεγονός ότι αποκλείεται με δικαστική απόφαση μια νόμιμη δυνατότητα, τη στιγμή κατά την οποία είναι σαφές ότι ο νομοθέτης έχει νομοθετήσει σχετικά με το «βραχιολάκι» ακριβώς για περιπτώσεις όπως αυτή του Βασίλη Δημάκη ή, παλαιότερα, εκείνη του Νίκου Ρωμανού.

Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση, με την ελπίδα ότι δεν θα ταπεινωθούν εκ νέου οι θεσμοί, αφήνοντας τον Δημάκη να παρατείνει μέχρι λίγο πριν το τέλος την απεργία πείνας. Με την ελπίδα να ισχύσει η κείμενη νομοθεσία και για τον Βασίλη Δημάκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.