Ελλαδα

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Θυελλώδεις άνεμοι

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη στην Κρήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vroxi1.jpg
eurokinissi

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους.

Σήμερα, Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Συγκεκριμένα για την Κρήτη, η ΕΜΥ προειδοποεί ότι  η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 θα ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο μεσοδιάστημα, το Σάββατο συγκεκριμένα, χιόνισε στον κάμπο της Νίδας, όσο και στον Ψηλορείτη, όπου το χιόνι έγινε πορτοκαλί και πολλοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και λίγες ώρες πριν ξανα-πνιγεί στη σκόνη. 


 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.