Ελλαδα

Στην Καλαμαριά φτάνει ο μετροπόντικας της Θεσσαλονίκης

«Το συνολικό ποσοστό διάνοιξης των σηράγγων στην επέκταση Καλαμαριάς ανέρχεται στο 58%»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
metropontikas.jpg
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Στον σταθμό «Καλαμαριά» της επέκτασης της γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως, φτάνει το μεσημέρι της Πέμπτης ο μετροπόντικας «Φρίξος», ο οποίος έχει ήδη διανοίξει 1.863 μέτρα σηράγγων (την απόσταση Μίκρα-Καλαμαριά), έχοντας ολοκληρώσει το 53,2% της συνολικής διαδρομής του. Κατά την άφιξή του στον σταθμό, παρών θα είναι και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Πρόκειται για τον κεντρικό σταθμό της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο της περιοχής.

Το έτερο Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), η «Έλλη», έχει διανοίξει 2.220 μέτρα σήραγγας (ποσοστό 63,17% του συνόλου) και σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να φτάσει στη διασταύρωση της Νομαρχίας. Το όλο έργο της διάνοιξης των σηράγγων βρίσκεται έτσι εγγύτερα στην ολοκλήρωσή του -η οποία αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού του 2018- καθώς μετά απομένει ο μετροπόντικας να φτάσει στον τελικό σταθμό της 25ης Μαρτίου, όπου η βασική γραμμή του Μετρό θα ενώνεται με την επέκταση της Καλαμαριάς.

«Το συνολικό ποσοστό διάνοιξης των σηράγγων στην επέκταση Καλαμαριάς ανέρχεται στο 58%» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε: «Φέτος, συνολικά το έργο Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς του Μετρό απορρόφησε 200 εκατ. ευρώ, γεγονός που μας καθιστά πρωταγωνιστές στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ, σε μια χώρα που κατά δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων είναι πρωταθλήτρια στο πεδίο αυτό. Είμαστε λοιπόν πρωταγωνιστές σε μια χώρα που είναι πρωταγωνίστρια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ellinika Hoaxes: Αυτοί οι δύο πίνακες του Κατσαδιώτη δεν ήταν εκθέματα της Πινακοθήκης
Ellinika Hoaxes: Αυτοί οι δύο πίνακες του Κατσαδιώτη δεν ήταν εκθέματα της Πινακοθήκης

Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη

dspy_6644
Στη LAMDA Development Φροντίδα σημαίνει Πράξη

Με ευαισθησία και ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η LAMDA Development προχώρησε άμεσα σε δράσεις αποκατάστασης και ασφάλειας της Πεντέλης.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.