Ελλαδα

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: «Δεν θα επιτρέψουμε την ίδρυση φαρμακοποιών από ιδιώτες»

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί, κάνουν λόγο για «κυβερνητικούς ακροβατισμούς»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης ως προς τις άδειες ιδρύσεως φαρμακείων.

«Το υπουργείο επαναφέρει επί της ουσίας το σύνολο των ρυθμίσεων που προέβλεπε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση περί ιδιοκτησιακού, η οποία όμως ακυρώθηκε με την υπ' αριθμόν 1804/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να μην ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση άδειας φαρμακείου σε πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού.

«Το ποιος δικαιούται να ιδρύσει φαρμακείο το έκρινε προ εξαμήνου η Ολομέλεια του ΣτΕ με συντριπτική πλειοψηφία (20-2). Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να σεβαστεί την απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, η οποία άλλωστε συμπίπτει με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

» Σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε τέτοιες ρυθμίσεις και δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες .

» Όποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς, απλώς θα χάσει τα χρήματά του».