- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) χαρακτηρίζει «σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα» που δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση και δεν περιορίζεται σε σύνορα, την ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική και λεκτική βία, καλώντας τα θύματα να μιλήσουν, καθώς η σιωπή δεν αποτελεί λύση.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΓΓΙΦ έφτιαξε τέσσερα σποτάκια (για την τηλεόραση και το διαδίκτυο), στα οποία αποτυπώνονται περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και υγείας. Μάλιστα, γίνεται προσπάθεια να δοθεί έμφαση στον προσδιορισμό της λεπτής γραμμής μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης. Όλες οι ιστορίες βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.
Τα σενάρια έγραψε η συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα.
«Κάθε ιστορία γυρίστηκε σε μονοπλάνο. Σε όλες τις ιστορίες η κάμερα βρίσκεται κάπως κρυμμένη πίσω από κάποια κουρτίνα, πόρτα, αντικείμενα, σαν να παρακολουθούμε κρυφά αυτό που συμβαίνει, μέσα από μια... κλειδαρότρυπα» αναφέρει η κα Μαλέα.
Την παραγωγή υπογράφει η Πόλυ Τρανίδου και τη μουσική η Αντριάνα Μπάμπαλη.
Στα τέσσερα σποτ παίζουν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης.
Οι προαναφερθέντες συντελεστές (άντρες και γυναίκες) στήριξαν αφιλοκερδώς την εν λόγω πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ.
Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, «στόχος των σποτ που ετοίμασε η ΓΓΙΦ είναι να ανοίξει περαιτέρω η συζήτηση για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και τη δημιουργία των κοινωνικών συνθηκών, στις οποίες δε θα μπορεί πια να ευδοκιμήσει η σεξουαλική παρενόχληση».