- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το 12,9% του συνολικού πληθυσμού και το 54% των φτωχών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια ή ένδεια το 2015, δηλαδή δεν είχε ασφαλή πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες ασφαλών και θρεπτικών τροφίμων για τη φυσιολογική τους ανάπτυξη και για μια δραστήρια και υγιή ζωή. Συγκριτικά, τα ποσοστά για τα χρόνια πριν την κρίση ήταν 7,1% του συνολικού πληθυσμού και 21,3% των φτωχών, αντίστοιχα.
Αυτό δείχνει επεξεργασμένη έρευνα του ΙΟΒΕ (Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Άλλα στοιχεία από την ίδια έρευνα, πάντα για την επισιτιστική ανασφάλεια:
- Το 2015 η Ελλάδα είχε την 8η χειρότερη θέση, από άποψη επισιτιστικής ανασφάλειας, ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, έναντι της 15ης χειρότερης θέσης το 2008. Μόνο έξι από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και η Μάλτα την ξεπερνούσαν
- Καταγράφεται μη αξιοποίηση των σχετικών πόρων της ΕΕ : μόλις 19η θέση στη χρήση των κονδυλίων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ – Fund for European Aid to the Most Deprived, FEAD)
- Οι τράπεζες τροφίμων για τους φτωχούς δεν έχουν αναπτυχτεί επαρκώς
- Παρατηρείται αυξημένη σπατάλη τροφίμων.