Ελλαδα

Βαριά ατμόσφαιρα: Σκόνη, υγρασία και ζέστη

Τα τερτίπια του καιρού δοκιμάζουν τους κατοίκους σε αρκετές πόλεις της χώρας το επόμενο 24ωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371244-766896.gif
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αποπνικτική θα είναι η ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της χώρας το επόμενο 24ωρο.

Τα επίπεδα υγρασίας, σε συνδυασμό με την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό καιρικό κοκτέιλ», που θα βάλει δύσκολα στις μετακινήσεις των κατοίκων κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Η αίσθηση της δυσφορίας θα είναι έντονη, κυρίως λόγω και της αρκετά μεγάλης -για την εποχή- συγκεντρώσης σκόνης στην ατμόσφαιρα.

«Απότομη ζέστη σε συνδυασμό με αυξημένες τιμές της σχετικής υγρασίας στα ανατολικά και νότια, ισχυροί νοτιάδες που θα αγγίζουν έως και τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο αλλά και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της κεντροδυτικής Ελλάδας, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στα βορειοδυτικά αλλά και αλματώδης άνοδος του υδραργύρου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές» πρόσθεσε.

Έρχονται καταιγίδες

Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, σε περιοχές του κεντρικού και βόρειου Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Βορειοδυτική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και το ύψος της Πέλλας, της Πιερίας και της Ημαθίας θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες σε συνδυασμό με απότομη ενίσχυση των ανέμων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Βέβαια, προς το βράδυ θα βρέξει τοπικά και σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, της Κεντρικής Στερεάς αλλά και της υπόλοιπης Θεσσαλίας, χωρίς ωστόσο τα φαινόμενα εκεί να προβληματίσουν, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.