Ελλαδα

Νανά Καραγιάννη: Ζώντας με την αβάσταχτη μοναξιά της νευρικής ανορεξίας μέχρι το τέλος (video, εικόνες)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων για το κορίτσι που έφυγε ηττημένο από μια σύγχρονη μάστιγα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361087-747759.jpg

Η Κυψέλη θρηνεί το κορίτσι με τα γαλάζια μάτια και τη μεγάλη καρδιά που ηττήθηκε από το «τέρας» της νευρικής ανορεξίας. Η Νανά Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών, μόνη στο διαμέρισμά της στην οδό Θήρας, και ίσως αυτό να ήταν το παράπονό της. Η αίσθηση της εγκατάλειψης από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε και γνώρισε.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nana Karagianni (@nanakaragianni) στις Ιούν 17, 2017, 12:27πμ PDT

Στο διαμέρισμα της Κυψέλης η Νανά Καραγιάννη μετακόμισε πριν από ένα χρόνο. Σε αυτό το σπίτι τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της ο πατέρας της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso ο πατέρας κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε τάχιστα σε πέντε λεπτά. Η γιατρός προσπάθησε να την επαναφέρει αλλά η 38χρονη γυναίκα είχε φύγει από τη ζωή αρκετές ώρες πριν. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου της παρουσιάστριας-δημοσιογράφου.

Η Νανά Καραγιάννη είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» πριν από 41 μέρες. Είχε παρουσιάσει  λοίμωξη του αναπνευστικού. Ένα χρόνο πριν, στο ίδιο νοσοκομείο είχε δώσει μια ακόμη δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είχε νοσηλευτεί στην εντατική, σε κωματώδη κατάσταση. Η ίδια είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους και οικεία της πρόσωπα πως η παραμονή στην εντατική της  είχε αφήσει ένα «κουσούρι» στο αριστερό πόδι, από τον αστράγαλο και κάτω και για να περπατά καλύτερα φορούσε έναν ειδικό επίδεσμο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nana Karagianni (@nanakaragianni) στις Ιούν 23, 2017, 9:33πμ PDT

«Η Νανά είχε το πρόβλημα της διατροφικής διαταραχής από πολύ μικρή. Την πρώτη φορά που νοσηλεύτηκε έγινε μία συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, αλλά, ξέρετε, είναι της πάθησης, μόλις ένιωσε γερή και δυνατή έφυγε από το νοσοκομείο και η προσπάθεια σταμάτησε και υποσχέθηκε στους δικούς της ότι θα συνέχιζε την προσπάθεια», δήλωσε ο διοικητής του «Αγία Όλγα» στην εκπομπή, Happy Day.  Και συνέχισε: «Πριν από λίγους μήνες ζήτησε μόνη της να επανέλθει στο νοσοκομείο προσπαθώντας να επαναλάβει την προσπάθεια και όταν ένιωσε καλά οργανικά, έφυγε και δεν την ξαναείδαμε», σχολίασε ο κ. Μιχάλης Κούρτης.

Η Νανά Καραγιάννη εδώ και καιρό απέφευγε να μιλάει δημόσια  για την υγεία της. Ήταν αρχισυντάκτρια στο ladyslike.gr και είχε το δικό της blog. Στα social media ανέβαζε φωτογραφίες για να δείξει την προσπάθεια που κατέβαλε για να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Οι γείτονές της στην Κυψέλη, δεν έκρυψαν τη θλίψη τους για το θάνατό της «Η σημερινή μέρα είναι μαύρη. Ήταν καλή γυναίκα», είπε μια γυναίκα που μένει στην ίδια πολυκατοικία.

«Ήταν ευαίσθητη γυναίκα. Είχαμε μιλήσει πολλές φορές για το πρόβλημά της. Ήταν δυναμική, έξυπνη. Δεν ήθελε να γίνει καλά. Μου έλεγε "δεν μπορώ άλλο, έχω κουραστεί". Ήταν χάλια ψυχολογικά, δεν ήθελε να γίνει καλά», πρόσθεσε. Η ίδια γειτόνισσα αποκάλυψε ότι Νανά Καραγιάννη είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και όταν βγήκε από το νοσοκομείο της είχε πει «δεν θέλω να ζήσω άλλο» .

Η γειτόνισσα, κ. Ελένη μίλησε στην «Espresso» για τις τελευταίες ημέρες της δημοσιογράφου, «το βράδυ άκουγα την τηλεόρασή της να παίζει πολύ δυνατά. Την είχα δει μία ημέρα πριν και μου είπε ότι είναι καλά. Είχε μπει στο νοσοκομείο, αλλά μετά επέστρεψε σπίτι». Μία άλλη γειτόνισσα είπε ότι άκουγε την Νανά Καραγιάννη να ουρλιάζει από τους πόνους, «μία ημέρα την άκουσα να φωνάζει. Όταν πήγα να δω τι συμβαίνει, μου είπε ότι είναι εντάξει».

Το «Σπίτι του Ηθοποιού» ήταν τους τελευταίους μήνες η παρηγοριά της Νανάς Καραγιάννη. Η Καίτη Φίνου μίλησε για μια μεγάλη ταλαιπωρία που περνούσε η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, που την είχε οδηγήσει να επισκέπτεται καθημερινά το «Σπίτι του Ηθοποιού» για να προμηθευτεί φαγητό για τις καθημερινές της ανάγκες. Μάλιστα, μέρος των τροφίμων, το έδινε σε μια φτωχή οικογένεια που ζει σε διπλανό σπίτι. «Είμαι πολύ θυμωμένη για αυτόν τον θάνατο, γιατί αυτά τα πρότυπα μάς προβάλλουν και αυτά τα πρότυπα οδηγούν τα κορίτσια, όπως και τη Νανά, για να βγουν στο γυαλί, ότι έτσι πρέπει να είναι και τις οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός Καίτη Φίνου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.