- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πριν από μερικές μέρες έκανε το γύρω του διαδικτύου η είδηση ότι συνελήφθη ο ρασοφόρος που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.
Πράγματι συνελήφθη κάποιος, ο οποίος υποδυόταν τον ιερέα προκειμένου να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά γυναίκες, επρόκειτο όμως για το ίδιο πρόσωπο ή για δύο διαφορετικές ιστορίες;
Η σχετική έρευνα απέδειξε πως ο ρασοφόρος με την πλαστή ταυτότητα δεν σχετίζεται με τον ρασοφόρο επιδειξία των λεωφορείων.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes, στις 21 Ιουνίου 2017 το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ένα απογευματινό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων.
Το δελτίο ανέφερε:
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού, για παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος, απογευματινές ώρες της 17-06-2017, όντας ενδεδυμένος ως μοναχός, προσέγγισε 48χρονη ημεδαπή στο κέντρο της πόλης, την οποία έπεισε να μεταβούν στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να της δωρίσει θρησκευτικά είδη.
Μετά την είσοδο της γυναίκας στο αυτοκίνητο και προφασιζόμενος ότι θα επισκεφθούν μοναστήρι στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, εκκίνησε το όχημα παρά την εναντίωση της 48χρονης.
Κατά την πορεία του οχήματος, ο 41χρονος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της γυναίκας, η οποία κατάφερε να διαφύγει από το αυτοκίνητο στην περιοχή των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου κατήγγειλε το συμβάν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα
Ο 41χρονος εντοπίσθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την 20-06-2017, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ρούχα κληρικού και ταυτότητα με σφραγίδα Αγίου Όρους επ’ ονόματί του, η οποία ήταν πλαστή.
Η είδηση δημοσιεύθηκε από διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, με αρκετές να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του ρασοφόρου επιδειξία των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν αν πρόκειται για τον ίδιο άντρα. Παράδειγμα newsit.gr. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει η σύνδεση των δύο περιστατικών. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε μετά την επικοινωία με τις αρμόδιες Αρχές, ο ρασοφόρος με την πλαστή ταυτότητα δεν σχετίζεται με τον ρασοφόρο επιδειξία των λεωφορείων.
Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα, αλλά και το πώς αναπαράχθηκε μια αληθινή είδηση, ώστε να καταλήξει hoax