Τι λέει η ΔΕΗ για την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου
Προειδοποίηση στους κατοίκους να μην πλησιάσουν την περιοχή


Δευτερογενή φαινόμενα της κύριας κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες, επισημαίνει η ΔΕΗ εφιστώντας την προσοχή σε μη ειδικευμένα άτομα να μην πλησιάσουν την περιοχή.
Η ΔΕΗ τονίζει ότι η κατολίσθηση περιέλαβε σχεδόν όλη την έκταση εκσκαφής του ορυχείου. Το φαινόμενο βρισκόταν υπό παρακολούθηση και η λειτουργία του ορυχείου είχε διακοπεί από τις 3 Ιουνίου, ωστόσο οι μάζες που μετατοπίστηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερες από το αναμενόμενο (της τάξεως των 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων), με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγίου εξοπλισμού. Συγκεκριμένα επηρεάστηκαν οι τέσσερις από τους έξι εκσκαφείς.
Η ΔΕΗ επισημαίνει ακόμα ότι, σε πλήρη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συνδράμει τεκμηριωμένα και υπεύθυνα στην ακριβή αποτίμηση του φαινομένου και των όποιων επιπτώσεων, ενώ έχει θέσει ήδη τις δυνάμεις της στη διάθεση των Αρχών οι οποίες αποφάσισαν προληπτικά την εκκένωση του οικισμού των Αναργύρων και θα πράξει, εφόσον χρειαστεί, ό,τι θεωρηθεί περαιτέρω αναγκαίο για τη στήριξη των κατοίκων του οικισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή στις μετακινήσεις και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
«Μετά από 40 χρόνια πλήρους Δημόσιας υπηρεσίας αποχωρώ», δήλωσε ο διάσημος μετεωρολόγος
Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους
Είχε πραγματοποιήσει πλήθος ανασκαφών, κατά κύριο λόγο στην Μεσσηνία
Φαίνεται να αυτοπυρπολήθηκε καθώς η σορός φέρει εγκαύματα
Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις
Eίχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας
Αναμένονται κρίσιμες απολογίες τις επόμενες ημέρες
Σε ετοιμότητα πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. - Η κίνηση στο κέντρο
Στόχος η ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του 2025
Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Πάρο
Απαγορεύεται η μετακίνηση των κατοίκων - Σε εξέλιξη η κακοκαιρία
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
Τι συνέβη - Το χρονικό της υπόθεσης
Τι ζητά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατες κατηγορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.