Ελλαδα

Athens Pride 2017

Στην πλατεία Συντάγματος οι εκδηλώσεις, με σύνθημα «Θέμα Παιδείας» 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με σύνθημα «Θέμα Παιδείας» πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο το φετινό Athens Pride, το οποίο έχει την αφετηρία του στο 2005. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το σύνθημα «Θέμα Παιδείας» «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος "παιδεία" "εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας».

Το Athens Pride πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος και θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη παρέλαση. Οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ αυτών των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, η Atlas, που υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», η ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ άνω των 50 χρονών (Proud Seniors) και πολλές άλλες βρίσκονται στα περίπτερά τους, με έντυπο υλικό και δώρα, ενώ άλλοι τυπώνουν πλακάτ, μπλουζάκια και τσάντες με φράσεις όπως «Ούτε αγόρι ούτε κορίτσι, απλώς άνθρωπος», «Δεν είναι μια φάση», «Είμαι γκέι και σας καίει».

Ο Άγγελος Σκίμπας, μέλος της συλλογικότητας «Πολύχρωμο Σχολείο», η οποία αποτελείται από εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, η οποία από το 2009 επιμορφώνει εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων σχετικά με ζητήματα ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο: «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, γιατί δεν υπάρχει κανενός είδους εκπαίδευση στη χώρα μας για θέματα φύλου. Ούτε στις σχολές οι φοιτητές λαμβάνουν κάποια ενημέρωση, ούτε σχετικά μαθήματα, ούτε υφίσταται κάποιο πρόγραμμα από το υπουργείο».