Ελλαδα

Κατεδαφίστηκαν για να γίνουν πάρκο δύο πτέρυγες στον Κορυδαλλό (video)

Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της περιοχής ελπίζουν σύντομα να φύγουν τελείως οι φυλακές από την περιοχή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346316-719250.jpeg

Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση δύο πτερύγων των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ώστε η έκταση να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής .

Συνολικά απελευθερώθηκαν 10 στρέμματα και παραδίδονται στους δημότες του Κορυδαλλού, ενώ η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη του χώρου, της τάξης των 3,9 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή παιδικών χαρών, τεχνητής λίμνης, δρόμων για πεζοπορίες και άλλες δραστηριότητες.

Το επί σειρά ετών αίτημα των κατοίκων της περιοχής, επιτέλους ξεκινά να παίρνει «σάρκα και οστά». Είναι γνωστό άλλωστε, ότι οι φυλακές Κορυδαλλού, που είναι οι μεγαλύτερες φυλακές της χώρας, «αγγίζουν», τον οικισμό της πόλης, καθώς το σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Είναι μια ιστορική εξέλιξη για την πόλη μας, αφού για πρώτη φορά κατεδαφίζεται ενεργό τμήμα του σωφρονιστικού συγκροτήματος Κορυδαλλού και η έκταση παραχωρείται στον δήμο», δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης.

«Μια εξέλιξη που είναι αποτέλεσμα της σταθερής και συνεχούς προσπάθειας της πόλης για την απομάκρυνση των φυλακών. Αποδείξαμε, ότι παρά τις διαχρονικές δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καθυστερήσεις, δεν σταματάμε να δουλεύουμε συστηματικά και να αγωνιζόμαστε για να γίνουν πράξη το όνειρο γενεών Κορυδαλλιωτών και οι αγώνες όλων των δημοτικών αρχών, από την μεταπολίτευση ως σήμερα. Και η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών είναι ένα μεγάλο και σταθερό βήμα, που μας φέρνει πιο κοντά στον τελικό μας στόχο», δηλώνει ο δήμαρχος.

 Ο Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε πως η δημοτική αρχή, μαζί με τον λαό του Κορυδαλλού, γιορτάζει, αλλά δεν σταματά την προσπάθεια μέχρι την πλήρη και οριστική απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από την πόλη, «με παράλληλη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και των κρατουμένων για καλύτερες συνθήκες» καταλήγει ο κ. Κασιμάτης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών ξεκίνησε το 2010, με την κατεδάφιση μόνο του ενός κτιρίου, ωστόσο η εξέλιξη του έργου «πάγωσε». Είχε ήδη προηγηθεί η κατασκευή των γυναικείων φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών το 2007 και η μεταφορά των κρατουμένων εκεί, ένα χρόνο αργότερα (2008).

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας λόγο για μια επιτυχία που προήλθε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του δήμου και της Περιφέρειας. «Σήμερα γίνεται ένα πρώτο, σημαντικό βήμα, στην κατεύθυνση αυτή, με την κατεδάφιση δύο πτερύγων των γυναικείων φυλακών και τη μετατροπή του χώρου αυτού σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συντάξει ο δήμος και για την υλοποίησή της υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια».

 Αυτό που ζητούν πλέον κάτοικοι και φορείς του Κορυδαλλού, είναι να μετεγκατασταθούν πλήρως οι φυλακές, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημά τους και να αποδοθεί στους κατοίκους ο τεράστιος αυτός χώρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.