- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η 20ή Μαρτίου εκτός από πρώτη ημέρα της Άνοιξης, έχει οριστεί και ως Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας. Για τον λόγο αυτό εδώ και πέντε χρόνια τα Ηνωμένα Έθνη δημοσιεύουν την «Αναφορά για την Παγκόσμια Ευτυχία», η οποία στοχεύει στο να αναδείξει το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι πολίτες 150 χωρών.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση, ενώ πρωταθλήτρια και φέτος είναι μια σκανδιναβική χώρα όπως και πέρυσι. Ο λόγος για τη Νορβηγία, η οποία επίσημα είναι η καλύτερη χώρα για να ζει κανείς ευτυχισμένος, αφαιρώντας τον τίτλο από την γειτόνισσά της Δανία, η οποία είχε ανακηρυχθεί καλύτερη χώρα για το 2016.
Τη Νορβηγία και τη Δανία ακολουθούν η Ισλανδία, η Ελβετία και η Φινλανδία, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ρουάντα, η Συρία, η Τανζανία, το Μπουρούντι και η Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής.
Η αναφορά των Ηνωμένων Εθνών μετρά αντικειμενικά το πόσο και γιατί είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι στις 150 χώρες όπου μελετά. Τα δεδομένα βασίζονται σε μια απλή ερώτηση που απευθύνουν σε πάνω από χίλιους ανθρώπους, σε κάθε μια από τις 150 χώρες μέσα στο έτος. Η ερώτηση είναι η εξής: «Φανταστείτε μια κλίμακα, με σκαλοπάτια από το 0 έως το 10. Η κορυφή αντιπροσωπεύει την καλύτερη δυνατή ζωή για εσάς και η βάση την χειρότερη δυνατή ζωή για εσάς. Σε ποιο σκαλοπάτι της κλίμακας θα λέγατε ότι νιώθετε προσωπικά αυτή την στιγμή;»
Ακόμη, βασίζεται σε παράγοντες που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση της χώρας, τις κοινωνικές παροχές, το προσδόκιμο επιβίωσης, την ελευθερία επιλογής, την γενναιοδωρία και την αντιληπτή φθορά.