Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και ήλιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340588-708408.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Γενικά αναμένεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως 6 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11, στην Ήπειρο από -2 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από -1 έως 9, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και στις Σποράδες οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση έως το βράδυ, ενώ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.