Ελλαδα

Απορρίφθηκε αίτημα του Τσοχατζόπουλου να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας

Η αιτιολογία του δικαστηρίου 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339792-706759.jpg

Αρνητική ήταν για τέταρτη φορά η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας. Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν ομόφωνη, με την εισαγγελέα να σημειώνει ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησής του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του. «Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπεράσπιση είχε καταθέσει ιατρική γνωμάτευση του αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο. «Χωρίς άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση η κλινική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο του άκρου (επιδείνωση φλεγμονής, εξάπλωση του έλκους), όσο και σε συστηματικό επίπεδο (πνευμονική εμβολή, σήψη, σηπτικό σοκ)», σημειώνει η γνωμάτευση.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.