- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πρυτάνεις κεντρικών πανεπιστημίων της χώρας ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας τη μείωση του αριθμού των εισακτέων.
Είναι χαρακτηριστικό πως για το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προτείνεται μείωση της τάξης του 50%, σε σχέση με τον αριθμό του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας έλαβε το τελευταίο διάστημα τις αιτιολογημένες εισηγήσεις των διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, για τον αριθμό των εισακτέων που μπορούν να δεχτούν το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Σε αυτές ζητείται «γενναία» μείωση των εισακτέων, σε σχέση με το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, λόγω της υποχρηματοδότησης των τελευταίων ετών, του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων σε διδακτικό προσωπικό που δεν αναπληρώθηκαν, της έλλειψης υποδομών αλλά και του πρόσθετου αριθμού φοιτητών που αναγκάζονται να εκπαιδεύσουν λόγω των μετεγγραφών.
Σε αυτό το κλίμα, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ζητούν να μειωθούν οι εισακτέοι κατά 50%. Ακολουθεί το ΤΕΙ Αθήνας (μείωση 42%) και έπειτα το Πανεπιστήμιο Πειραιά (-35,80%), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (-34,10%) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (-30%).