- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την τριετή δωρεά ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων για επαγγελματίες και νέους δημοσιογράφους παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πιλοτικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης απευθύνεται σε έμπειρους δημοσιογράφους και απόφοιτους σχολών δημοσιογραφίας και υλοποιείται από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, στη Νέα Υόρκη. Το πρόγραμμα καλύπτει 18 πλήρεις υποτροφίες που περιλαμβάνουν τα δίδακτρα, τα έξοδα μετάβασης στη Νέα Υόρκη, διαμονής, τοπικών μετακινήσεων και διατροφής κάθε σπουδαστή, για τη χρονική διάρκεια του προγράμματος που θα παρακολουθήσει. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά μετεκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζει το ΙΣΝ ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου.
Η επιλογή συμμετεχόντων στα προγράμματα γίνεται αποκλειστικά από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων. Το ΙΣΝ δεν συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης/επιλογής των υποψηφίων. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο.
Η τριετής δωρεά περιλαμβάνει εντατικά θερινά μαθήματα που αναπτύσσονται σε τρεις θεματικές: την υλοποίηση ρεπορτάζ με χρήση βίντεο, την ερευνητική δημοσιογραφία και την κωδικοποίηση και ανάλυση δεδομένων.
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τα:
1. Multimedia Reporting Course (Ρεπορτάζ με τη Χρήση Πολυμέσων) – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σύλληψη και τη δόμηση ενός ρεπορτάζ, το χειρισμό της κάμερας, τη χρήση λογισμικού επεξεργασίας βίντεο και το συνδυασμό ήχου και εικόνας για τη δημιουργία και την παραγωγή ενός ρεπορτάζ. Το πρόγραμμα είναι δομημένο με βάση τη διαδραστική συζήτηση και τη δουλειά στο εργαστήριο, η οποία πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν καινοτόμους εκπροσώπους του χώρου και κορυφαίους παραγωγούς βίντεο, καθώς και να επισκεφθούν από κοντά τις αίθουσες σύνταξης μεσαίων και μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών, όπως οι New York Times, Vice, Mashable και άλλοι.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 30 Ιουνίου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτησή τους στον σύνδεσμο εδώ.
2. Intensive Reporting Course (Εντατικό Πρόγραμμα Ρεπορτάζ) – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για έμπειρους επαγγελματίες, από όλο τον κόσμο, στις προηγμένες τεχνικές της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Το πρόγραμμα καλύπτει τις βασικές αρχές όπως: τη μεθοδολογία για την ανάπτυξη ιδεών για ένα ρεπορτάζ, τα κριτήρια για τη δοκιμή μίας υπόθεσης, τον τρόπο εύρεσης ντοκουμέντων και δεδομένων διεθνώς, για την υποστήριξη του ρεπορτάζ, την κατανόηση και τη χρήση οικονομικών εγγράφων, ποικίλες μεθόδους για τη διενέργεια συνεντεύξεων, την εξασφάλιση αξιόπιστων πηγών πληροφοριών, τη δόμηση ενός ερευνητικού project και τη σύνταξη ενός ρεπορτάζ εκτεταμένης μορφής.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 28 Ιουλίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτησή τους στον σύνδεσμο εδώ .
3. The Lede Program (Πρόγραμμα Lede) – Εντατικό πρόγραμμα πιστοποίησης μεταπτυχιακού επιπέδου, σε συνεργασία με τη Σχολή Δημοσιογραφίας και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Columbia, το οποίο στοχεύει να εξοπλίσει τους δημοσιογράφους με τις δεξιότητες πληροφορικής που απαιτούνται για τη μετατροπή των δεδομένων σε αφήγηση, τη βελτιστοποίηση της χρήσης του Excel, τη διενέργεια ενδελεχών ερευνών, την αξιοποίηση των APIs, την επεξήγηση πολύπλοκων θεμάτων, τη σύνταξη ρεπορτάζ που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε δεδομένα, την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, την εύρεση στοιχείων και ιδεών, κ.ά.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Μαΐου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτησή τους στον .
Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το ΙΣΝ συνεργάστηκε με τη δημοσιογράφο, κυρία Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, η οποία θα βοηθήσει ενδιαφερόμενους υποψηφίους, παρέχοντας καθοδήγηση αναφορικά με τα προγράμματα μετεκπαίδευσης, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, την επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Columbia, κ.ά.