Ιερά Σύνοδος: Οι ρασοφόροι του Α. Σώρρα δεν τυγχάνουν κληρικοί της Εκκλησίας
Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), τονίζει πως οι διάφοροι ρασοφόροι που εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης ως υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα και της «Ελλήνων Συνέλευσις», «δεν τυγχάνουν κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος».
Η Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, επανήλθε στο θέμα, για το οποίο υπενθυμίζεται πως, από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, είχε ενημερώσει με εγκύκλιο σημείωμα την Αρχιεπισκοπή Αθηνών «για τον αμφιλεγόμενο, έντονα εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό και αρχαιολατρικό χαρακτήρα και τον ρατσιστικό λόγο» του κινήματος του Αρτέμη Σώρρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «δια του ιδίου εγκυκλίου σημειώματος είχαν προτραπεί οι σεβασμιώτατοι ιεράρχες, οι κληρικοί και το χριστεπώνυμο πλήρωμα όπως απέχουν από εκδηλώσεις τοιούτων οργανώσεων και μη ενθαρρύνουν ή υποστηρίζουν παρομοίας πρωτοβουλίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποιες περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε
Την είδηση έκανε γνωστή η Έυα Θεοτοκάτου
Η δημοσιογράφος πέθανε σε ηλικία 59 ετών
Σε ηλικία 63 ετών - Συμμετείχε σε σειρά ληστειών, απαγωγών και αποδράσεων
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσύνδεσης από τη μηχανική υποστήριξη
Που έπεσε το μεγαλύτερο ύψος βροχής
Το περιστατικό συνέβη όταν μια 72χρονη υποβάλλονταν σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση
Έκκληση για βοήθεια από την οικογένειά της
Στο «κόκκινο» Κηφισός και Αττική Οδός
Μάχη για τη ζωή του δίνει στο Ρίο το μικρό αγοράκι
Ποιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.