- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στο πλαίσιο διαφάνειας, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που η εταιρεία Facebook συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις των κρατών, όπως της Ελλάδας, όταν οι τελευταίες κρίνουν ότι οι πληροφορίες που διακινούνται στην πλατφόρμα παραβιάζουν τη νομοθεσία τους. Στην ετήσια έκθεση διαφάνειας μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως όταν λαμβάνει κυβερνητικά αιτήματα για απαγορεύσεις σε περιεχόμενο ή χρήστες, τα ελέγχει διεξοδικά προκειμένου να επιβεβαιώσει πως πράγματι το εν λόγω περιεχόμενο παραβαίνει τους νόμους. Πολλές φορές λαμβάνει αιτήματα στο πλαίσιο επίσημων ερευνών, με την πλειοψηφία να αφορά κυβερνητικές υποθέσεις, όπως ληστείες και απαγωγές.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας, ζητήθηκαν από την Facebook δεδομένα για λογαριασμούς 398 χρηστών, ενώ 84 από αυτά τα αιτήματα χαρακτηρίστηκαν ως «επείγοντα».
Στην έκθεσή της η εταιρεία, μεταξύ άλλων, διευκρινίζει πως: «Δημοσιεύουμε αυτές τις πληροφορίες για τα αιτήματα που αφορούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας (συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Messenger, WhatsApp και Instagram) επειδή θέλουμε να κατανοήσει το κοινό τη φύση και το εύρος αυτών των αιτημάτων, καθώς και τις αυστηρές πολιτικές και διαδικασίες που εφαρμόζουμε κατά το χειρισμό τους».