Ελλαδα

Πέντε χρόνια στη φυλακή ο πατέρας-βασανιστής του παιδιού του στον καταυλισμό της Σούδας (video)

Ο 32χρονος τραβούσε και βίντεο για να εκβιάσει τη μητέρα του αγοριού. Κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334059-692971.jpg

Σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδίκασε το Πλημμελειοδικείο της Χίου τον Σύρο πρόσφυγα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου. Ο 32χρονος πατέρας του παιδιού κατέγραφε με κάμερα τον βασανισμό του παιδιού στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας στην Χίο. Μία ημέρα μετά το πρώτο ανατριχιαστικό βίντεο με το βασανισμό του παιδιού, το τοπικό σάιτ politischios.gr έδωσε στη δημοσιότητα και δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο από το μαρτύριο του 4χρονου. 

Η αρχική ποινή ήταν τέσσερα έτη για ενδοοικογενειακή βία και δύο έτη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου αλλά η τελική ποινή ορίστηκε στα 5 έτη. Η τοπική ιστοσελίδα politischios.gr αναφέρει ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό διότι σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού.

«Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτή της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο. Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας. Προτείνω την ενοχή και για τις δύο πράξεις που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Η μεταμέλεια δεν είναι αληθινή, περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί», είπε η εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη.

«Πώς ένας άντρας μπορεί να αγαπάει τη γυναίκα του και να μην αγαπάει το παιδί που γέννησε με αυτή τη γυναίκα; Με τι καρδιά το έκανε αυτό; Από τι είναι κατασκευασμένος αυτός ο άνθρωπος;» ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Δακρυσμένος ο κατηγορούμενος ζήτησε «χίλια συγγνώμη» για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο «τι να την κάνω εγώ τη συγγνώμη σου;».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.