Ελλαδα

Δέηση από ιερέα υπέρ Χρυσής Αυγής και Μιχαλολιάκου και «ανάθεμα» στους αντιπάλους (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329584-681762.jpg

Δέηση «υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής» τέλεσε ιερέας, ενώ διάβασε και «Ανάθεμα» κατά των αντιπάλων της Χρυσής Αυγής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης και ήταν τρισάγιο στη μνήμη των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. Επίσης έγινε δέηση «υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των συνεργατών αυτού» και ο ορθόδοξος ιερεάς ευχήθηκε «όπως Κύριος ο Θεός συνεργήσαι και κατευοδώσει τον θεάρεστον αγώναν τους που δίνουν υπέρ της πίστεως και της πατρίδας». 

Και ακολούθησε το «Ανάθεμα»: «Ανάθεμα σε όσους εντός και εκτός της πατρίδας μας, πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους, καλλιεργούν μίσος ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα ιερά και όσια της φυλής μας»!

Όπως αναφέρει το Protagon.gr –εντόπισε και το σχετικό βίντεο– το «Ανάθεμα» είναι αφορισμός-ποινή που επιβάλλεται σε κάποιον μόνο με πλειοψηφία των 2/3 της Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη (ν. 590/1977). Τα επίμαχα αποσπάσματα είναι στο 1.58 και στο 2.36.

Να θυμίσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το βράδυ της Τρίτης διαβεβαίωνε τους Έλληνες (μέσω της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ) ότι στην Εκκλησία «δεν έχουμε ούτε ακραίους, ούτε Ταλιμπάν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.