- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μυτιλήνη: Αντιρατσιστική - φιλοπροσφυγική συγκέντρωση
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![327734-677328.jpg 327734-677328.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/10/18/327734-677328.jpg)
Ανοιχτή αντιρατσιστική, αντιφασιστική και φιλοπροσφυγική συγκέντρωση θα γίνει σήμερα Τρίτη, 6 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.
Στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές λένε, μεταξύ άλλων:
- «Η εγρήγορση της κοινωνίας, η ενημέρωσή της και η σταθερή προσήλωσή της στις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης μπορούν να είναι οδηγός για ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους»
- «Η Λέσβος έγινε παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ να την μετατρέψουν σε ορμητήριο για ρατσιστικές επιθέσεις. Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αντιφασιστικό, νησί αλληλεγγύης στους πρόσφυγες»
- Οι δημοκρατικοί πολίτες του νησιού πρέπει ν΄ απομονώσουν τους χρυσαυγίτες
- «Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα χότσποτ, να πάρουν έγγραφα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους»
Διοργανωτές είναι, μεταξύ άλλων, συνδικαλιστικά σωματεία ποικίλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το Αντιρατσιστικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».
Υπενθυμίζεται πως, μόνο το 2015, από τους 836.000 πρόσφυγες που μπήκαν στην Ελλάδα, οι 445.037 είχαν πρωτοέρθει στη Λέσβο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αφήσαμε τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, τώρα επιστρέφουμε στην καθημερινότητα»
Κλειστά σχολεία έως 21 Φεβρουαρίου
Προ των πυλών η Τσικνοπέμπτη
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Η νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Παραμένει το σενάριο ενός τεκτονικού σεισμού της τάξης των 6 Ρίχτερ
Καλούνται εκ νέου για κατάθεση
Δείτε αναλυτικά τα σημεία και τις ώρες
«Οι κρίσεις αυτού του είδους αυξάνουν τον κίνδυνο ψυχικών επιπτώσεων»
Σταθερή αξία η Πάτρα - Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών
Μειώνεται η συχνότητα της σεισμικής δραστηριότητας
Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες
Ο δεύτερος που καταγράφεται σήμερα στην ίδια περιοχή
Τι επισημαίνει σε ανάρτησή της η καθηγήτρια Γεωλογίας του ΕΚΠΑ
Λίγο πριν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.