Ελλαδα

Στον δρόμο κοιμήθηκαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων - Νέος μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ

Υλικές ζημιές σε μοναστήρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327603-676997.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ - MG - Δημήτρης Ραπακούσης / epiruspost.gr

Άλλη μία νύχτα εκτός σπιτιών πέρασαν οι περισσότεροι κάτοικοι των Ιωαννίνων, καθώς οι σεισμικές δονήσεις μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,5 Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου έχουν φτάσεις τις 200, με τελευταία εκείνη της τάξης των 4,3 βαθμών που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ  της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 29 χιλιόμετρα ΒΔ των Ιωαννίνων. Η δόνηση εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται από προχθές το βράδυ στην περιοχή. 

Έτσι, οι περισσότεροι κάτοικοι, παρά το κρύο, διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους, σε μεγάλα πάρκινγκ και στους δρόμους της παραλιμνίου.

Να σημειωθεί πως αναχώρησαν την Κυριακή από τα Γιάννενα για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους πολλοί φοιτητές, οι οποίοι ξημέρωσαν στους δρόμους της πόλης μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 βαθμών που ταρακούνησε την Ήπειρο και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ζημιές στη Μονή Βελλάς και στους Ασπραγγέλους

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το τοπικό site ipeirotika.gr, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στη Μονή Βελλά στην περιοχή του Δήμου Πωγώνιου Ιωαννίνων, ενώ στο κεντρικό μοναστηριακό συγκρότημα δεν έχουν προκληθεί προβλήματα.

Επίσης, ζημιές σημειώθηκαν στα κελιά από το Μοναστήρι της Παναγίας στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί άλλα σημαντικά προβλήματα σε κατοικίες της περιοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.