- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°


Νέα ισχυρή μετασεισμική δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στις 08.55, με επίκεντρο 26,7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κόνιτσας. Και αυτός ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος.
Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη σύσκεψη συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος έφτασε το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων, που δοκιμάζεται μετά τον ισχυρό σεισμό των 5.2 ρίχτερ.
Από τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι βρέθηκαν στους δρόμους και όλοι περιμένουν με αγωνία τις δηλώσεις των σεισμολόγων για την εξέλιξη του φαινομένου.
Οξυμένο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της πόλης καθώς πολλές οικογένειες έχουν επιβιβαστεί στα αυτοκίνητά τους, μαζί με τα παιδιά τους, κατευθυνόμενες στην παραλίμνια περιοχή.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι αστυνομικές αρχές και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε επιφυλακή.
Όπως γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία Ηπείρου, εξαιτίας της μετασεισμικής δραστηριότητας είναι αυξημένα τα προβλήματα από την πτώση βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξουν οι δρόμοι.
Ευαγγελίδης: Κάθε 30 δευτερόλεπτα βλέπουμε μια σεισμική δόνηση στα Ιωάννινα
«Συνέχεια κάθε λεπτό, κάθε 30 δευτερόλεπτα βλέπουμε μια σεισμική δόνηση στα Ιωάννινα, βέβαια πολλές είναι μικρές, αλλά το φαινόμενο είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη. Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι ο σεισμός είναι σε ύφεση. Υπάρχει μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, για αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε στον σταθμό ΣΚΑΙ ο ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Χρήστος Ευαγγελίδης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγέλλει πιέσεις και σημειώματα στο αυτοκίνητό του
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια
Έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής
Περισσότεροι από 1.000 ομιλητές από 70 χώρες
Τα αιτήματα των εργαζομένων
Απόντες οι Κουτσολιούτσοι από το ακροατήριο
Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά από την Τουρκία
Επιστολή προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη
Μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε οικογένεια θύματος
Σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου του 1895, εγκαινιάστηκε το στολίδι του Πειραιά
Τρία άτομα συνελήφθησαν, ανάμεσα τους ένας 14χρονος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.