Ελλαδα

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση της Εταιρείας Φίλων του Εθνικού Κήπου

Ζητούσαν ακύρωση της απόφασης για τη νέα διαμόρφωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
301170-228647.jpg
ΑΠΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της Εταιρείας Φίλων του Εθνικού Κήπου και δέκα Αθηναίων που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 26.9.2013 απόφαση του Δήμου Αθηναίων με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη για την αρχιτεκτονική κηποτεχνική διαμόρφωση του Εθνικού Κήπου.

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση του Εθνικού Κήπου και τη χρηματοδότηση των νέων φυτευμάτων από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης «ΝΕΟΝ».

Η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου υποστήριζε ότι με την έναρξη των έργων, όπως είναι η διάνοιξη και διαπλάτυνση οδών, η κοπή και το κλάδεμα δένδρων, η αφαίρεση θάμνων, η εγκατάσταση εργοταξίου, κ.λπ., θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη φυτική βλάστηση του Εθνικού Κήπου ή θα προκληθεί βλάβη που δύσκολα θα μπορέσει να επανορθωθεί, ενώ θα προκληθούν δυσμενείς επιπτώσεις στα ζώα που

διαβιώνουν στο Εθνικό Κήπο.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ΄ αριθμ. 3961/2015 απόφασή του απέρριψε την αίτηση της εν λόγω εταιρείας ως απαράδεκτη, καθώς έκρινε ότι η από 26.9.2013 απόφαση του Δήμου Αθηναίων, δεν έχει τον χαρακτήρα της εγκρίσεως της σχετικής μελέτης, αλλά μιας απόφασης με την οποία απλώς ξεκινάει η σχετική διαδικασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.